Provinciedomein Kemmelberg

De aankoop in 1995 van 21 ha bos op de top van de Kemmelberg is het begin van de creatie van een nieuw provinciedomein.
De daaropvolgende jaren koopt het provinciebestuur rond de Kemmelberg gronden en bossen aan. De Kemmelberg ligt immers in Europees beschermd natuurgebied. Met de bosuitbreiding van meer dan 50 ha draagt de provincie bij aan de bescherming van de Europese eikenbossen. Het provinciedomein is 159 ha groot. 

Je verkent het provinciedomein bij voorkeur via de provinciale wandeling van 8 km, de Kemmelbergwandelroute, die start en eindigt aan het bezoekerscentrum in Kemmel, tevens onthaalpunt van het provinciedomein.
Verken het provinciedomein met deze gratis wandelfolder.

Eind april geniet je op de top van de Kemmelberg van de paarse hyacinten. Onderweg bewonder je de vele vergezichten en de slingerende hagen. De provincie beheert de weiden en hooilanden in samenwerking met lokale landbouwers.

De Kemmelberg is met zijn 156 m de hoogste top van Vlaanderen en wellicht de meest gekende 'berg' in de Westhoek en West-Vlaanderen. De Kemmelbergwandelroute, de West-Vlaamse Bergenfietsroute en het wandelnetwerk Heuvelland zijn ideaal om de wijde omgeving van dit natuurgebied te verkennen. Diverse wandelpaden doorkruisen het hele domein en bieden de wandelaar schitterende panorama’s over West- en Frans Vlaanderen. Je kan er op onverharde paden wandelen. Je passeert er zelfs langs boomgaarden en wijngaarden.

  • Honden toegelaten aan de leiband
  • Toegankelijk van zonsoppgang tot zonsondergang
  • Eet- en drankgelegenheid
  • Picknicktafels

In Provinciedomein De kemmelberg zijn ook heel wat activiteiten mogelijk.
Ontdek hier de mogelijkheden en de kalender van evenementen in 2021.

Nog meer weten over het provinciedomein?
Dat kan op deze website: https://www.west-vlaanderen.be/domeinen/kemmelberg

Prijzen

Prijs Gratis

Afbeeldingen