Sportief fietsen in Heuvelland

Heuvelland is meer dan de Kemmelberg. Over een afstand van 115 kilometer telt het meer dan 40 hellingen waar je je sportieve krachten op kan botvieren. Samen vormen ze, met een hoogteverschil van 1500 meter, de Mont Ventoux. De Hellingenroute brengt ze voor jou in kaart.

Meer info over de Hellingenroute: www.hellingenroute.be 

Fietsonthaalpunt 'Homeland of Cycling'

Je eigen Gent-Wevelgem trap je via de ‘Gent Wevelgem- In Flanders Fields’-route. Je start in het fietsonthaalpunt in Kemmel waar een filmpje je de kuitenbijters op het parcours voorschotelt. Na reservatie maak je er gratis gebruik van locker en douche. In twee nieuwe fietsboxen kan je je fiets veilig stallen.
Het fietsonthaalpunt richt zich zowel naar de individuele sportieve fietser als naar zij die in groep onze hellingen willen trotseren.
Het onthaalpunt is, mits de nodige begeleiding, toegankelijk voor andersvaliden. De deuren van de inkomsas dienen opengehouden te worden, de ondergrond is schuin en lichtjes hellend. De aangepaste douche kan zelfstandig gebruikt worden.

Reservatie

Reservatie is wel min. 5 werkdagen vooraf verplicht bij dienst toerisme Heuvelland. Sleutels van de hoofddeur, de lockers en de boxen worden opgehaald in het bezoekerscentrum. Je krijgt er tevens een gebruikshandleiding mee. Bij afgifte wordt een kopie genomen van je identiteitskaart. Merk op dat bij verlies van sleutels een standaardvergoeding wordt gevraagd van €20 per sleutel.

Wine and Cycling groepsarrangement

Proef van onze hellingen en onze lokale wijnen. Boek het groepsarrangement en fiets over de hellingen uit Gent-Wevelgem en de Hellingenroute. Proef net voor de eindmeet een Heuvellandse wijn.
Start en aankomst aan het fietsonthaalpunt in Kemmel, ‘Home Land of Cycling'. Na reservatie maak je er gratis gebruik van lockers en douches. In de fietsboxen kan je je fiets veilig stallen.

Meer info over het groepsarrangement vind je hier.

Noteer zeker ook volgende data in je roadmap:

Zaterdag 21 maart: start van de Heilige week in Heuvelland.

Wees de profs voor en fiets op zaterdag 21 maart op het parcours van de AG Driedaagse Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem. Fiets mee met onze lokale vedette ‘Werner Kerner’ uit het kunstwerk ‘De Ontsnapping’, genoemd naar een lokale druivensoort.
Het wordt een tocht van 88 km aan een gemiddelde snelheid van 25km/uur.
De tocht van 88 km telt 1100 hoogtemeters. Het is een mix van wat Heuvelland te bieden heeft aan fietsritten: 3 hellingen uit de Hellingenroute, 5 hellingen uit Gent-Wevelgem en een aller-retour naar Wallonië voor de Plugstreets. 

Welkom vanaf 10u30 in het onthaalpunt 'Homeland of Cycling', Reningelststraat 39 te Kemmel.
Start om 11u30.

Deelnameprijs:

€10 pp: begeleide tocht, twee bevoorradingen, douches, bewaakte fietsenstalling, receptie.
Inschrijven vooraf gewenst via deze link.

Vrijdag 1 mei: try-out van het sportief fietsarrangement ‘Wine and Cycling’.

1 mei wordt voortaan het feest van de fiets in Heuvelland: boek die dag het fietsarrangement Wine and Cycling als individuele fietser. Begeleide fietstocht van 80 km met twee wijndegustaties onderweg een belegd broodje. 
Achteraf bieden we nog een drankje aan in het fietsonthaalpunt. Neem gerust eerst een douche. Fietsen kunnen veilig in onze fietsbox !
Start om 9u aan Fietsonthaalpunt 'Homeland of Cycling', Reningelststraat 39 in Kemmel.

Deelnameprijs:

€15 pp: begeleide tocht, 2 wijndegustaties, belegd broodje, douches, bewaakte fietsenstalling, après vélo.
Inschrijven vooraf gewenst via deze link.

Zaterdag 15 augustus: Hellingenevent met wijnfeesten.

Letterlijk het hoogtepunt uit ons aanbod: fiets een col op in Heuvelland, een parcours van 115 km met 40 hellingen goed voor een hoogteverschil van 1500 m. Proef achteraf de lokale wijnen tijdens de Wijnfeesten in Kemmel.

Inschrijven vanaf 7u30 bij Fietsonthaalpunt 'Homeland of Cycling', Reningelststraat 39 in Kemmel.
Vrije start tussen 8u en 9u. Groepsstart om 9u volgens gekozen gemiddelde (22-25-28 km/u).

Deelnameprijs:

 • €8 pp: 2 bevoorradingen, douches en bewaakte fietsenstalling.

 • €18 pp: 2 bevoorradingen, douches, bewaakte fietsenstalling, toegang tot Heuvellandse Wijnfeesten in het Warandepark (op max. 1 km van fietsonthaalpunt).

Inschrijven vooraf gewenst via deze link.

Zaterdag 3 oktober: slothappening

Fiets samen met Werner Kerner naar zijn winterplaats: meer info hiervoor volgt binnenkort.

 • Sportief fietsen in Heuvelland
 • Sint - Laurentiusplein 1
 • 8956 Kemmel
 • België
 • 057450455
 • toerisme@heuvelland.be

 • Sportief fietsen in Heuvelland
 • Sint - Laurentiusplein 1
 • 8956 Kemmel
 • België
 • 057450455
 • toerisme@heuvelland.be