Wijnbouw Heuvelland

Heuvelland is een erkend wijnbouwgebied.
Dit betekent dat de wijnen van de diverse wijnbouwers uit de regio een grondige controle krijgen. Als ze die goed doorstaan, krijgen ze een “appellation contrôlée” als kwaliteitslabel. BOB Heuvellandse wijn is sinds 2005 een gecontroleerde en beschermde oorsprongsbenaming.
Interessant is dat in 7 van de 8 dorpen wijngaarden aangelegd zijn. 

Wijnbouw is een toeristische troef en dus ook van economisch belang én bovendien duurzaam: het is een ambachtelijk proces op basis van natuurlijke grondstoffen.

Vintage Heuvelland

Vintage Heuvelland VZW groepeert 19 wijndomeinen uit de Westhoek, waarvan Domaine La Bicoque, Reyngaard en
‘t Zwaluwnest geen commerciële doeleinden hebben. In de voorbije jaren stellen we vast dat een zestal gevestigde wijndomeinen serieuze uitbreiding gerealiseerd hebben.
Vijf nieuwe wijnbouwers starten met een nieuw domein en een nieuwe wijngaard. We bewerken momenteel 14 % van de totale Belgische aanplant, goed voor 200.000 flessen op jaarbasis. Het wijnbouwareaal telt momenteel 45 ha.

www.vintageheuvelland.be

Wijnbrochure 'Wijnbouw in de Westhoek'

In de wijnbrochure 'Wijnbouw in de Westhoek' ontdek je alles over de wijnbouw: het geheim van de bodem en de ligging, de wijndomeinen zelf en hun producten, evenementen rond wijn, tips om de wijnstreek te verkennen, groepsarrangementen rond wijn en Heuvellandse wijn in de horeca en buurtwinkels.

Veel horecazaken hebben Heuvellandse wijn op de kaart staan. Er zijn ook Vintage Heuvelland Ambassadeurs.
Dit zijn restauranthouders die, elk op hun manier, gepassioneerd werken met de wijnen uit de Westhoek.

De wijnbrochure is gratis verkrijgbaar in het bezoekerscentrum, kan je hier downloaden of bestellen via de webshop.

Faciliteiten

Dorp: Kemmel
Eten en drinken: Streekproducten

Afbeeldingen