Uren fietsplezier

Klimmen en dalen als een echte prof, of heerlijk cruisen met de elektrische fiets door het
adembenemende landschap.
Fietsen, Sport én ontspanning!

In het prachtige vlakke landschap van de Westhoek steekt Heuvelland erbovenuit. In de eerste plaats met de alom
bekende Kemmelberg, maar ook de andere heuvels zijn vaak flinke kuitenbijters. Een paradijs dus voor getrainde fietsers
die van een uitdaging houden. Elke wielerfanaat wil de Kemmelberg wel eens uittesten met zijn hellingspercentage
van bij momenten 22%, een huzarenstukje dat de profrenners je vroeger en nu in Gent-Wevelgem al eens voordeden.
Ben je niet direct die gespierde fietstornado die over berg en dal zoeft alsof het niets was? Geen nood: nu de elektrische
fiets almaar meer opgang maakt, wordt Heuvelland ook voor recreatieve fietsers stilaan een walhalla. Die kuitenbijters zijn dus niet langer het alleenrecht van sportieve fietsers.  

In Heuvelland kun je al op heel wat plaatsen een elektrische fiets huren.

Grote Goesting Smaakroute - fietslus 21, 23 of 44 km

De fietslus voert je door mooie landschappen en vergezichten en brengt je naar de smakelijkste adresjes van Heuvelland: geen grote ketens maar ondernemers die dagelijks eigenhandig voor de lekkerste producten zorgen. Deze gepassioneerde uitbaters ontvangen je met plezier en vertellen je alles over hun producten.
Je trapt deze route bij voorkeur in het weekend, van vrijdag tot zondag.
Dat sluit het beste aan bij de openingsuren van de verschillende ondernemers. De lus start aan het bezoekerscentrum in Kemmel en is ongeveer 44 km lang. Je kan ze opsplitsen in twee trajecten van 21 en 23 km.

Meer info over de Grote Goesting Smaakroute.

Heuvelroute - langeafstandsfietsroute 459 km

Deze route volgt vanaf Poperinge de reliëfrijke zuidelijke grens van Vlaanderen over Brussel naar de Voerstreek. Ze doorkruist het Heuvelland, het glooiende landschap ten zuiden van Kortrijk, de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland, Hageland en Haspengouw.
Het West-Vlaamse deel van de route is 122 kilometer lang en rijgt schitterende groengebieden aan elkaar. Naast Heuvelland met de Rode- en Kemmelberg doorkruist de Heuvelroute het waterscheidingsgebied tussen Leie en Schelde met zijn prachtige vergezichten en de Tiegemberg als bekroning.

Meer info over de Heuvelroute

Sportief Fietsen in Heuvelland

Pak de Bolletjestrui
Wie meet zich met zijn sportieve ploegmaats op Strava? Heuvelland zet hiervoor zijn strafste hellingen in. Start en aankomst van elke helling werden op het wegdek aangeduid. Volgende kuitenbijters dagen je uit voor een Flandrien Challenge: de beide flanken van de Kemmelberg, de Gildestraat en de Schomminkel, de Scherpenberg, Monteberg, Lettenberg, Zandberg en Baneberg: allemaal weggeplukt uit de wielerklassieker Gent-Wevelgem of de Hellingenroute Heuvelland.

Lokale wielerheld
Vanaf voorjaar 2020 demarreren op het rondpunt de Polka in Kemmel drie renners uit het peloton De Ontsnapping van kunstenaar Eric Nagels. Een vierde renner heet Werner Kerner. Knechtende ploegmaats begeleiden Werner elk jaar met de nodige decibels van zijn winter- naar zijn zomerverblijf en omgekeerd.

Fietsonthaalpunt Homeland of Cycling

Ontdek de bergen van Heuvelland en trap het parcours van de fietsroute Gent-Wevelgem en de Hellingenroute. Je verschijnt alleen of in groep aan de start in de Kemmelse Gaper, het onthaalpunt voor recreatieve fietsers. Achteraf stal je je fiets in een veilige fietsbox en trakteer je jezelf op een verkwikkende douche.

Met 'Homeland of cycling' zet Toerisme Vlaanderen in op de actieve fietsbeleving.
Meer info over het fietsonthaalpunt vind je hier.

Ontdek hier  alle fietsroutes in Heuvelland én de adresjes voor fietsverhuur.

  • Uren fietsplezier
  • Sint-Laurentiusplein
  • 8956 Kemmel
  • België

  • Uren fietsplezier
  • Sint-Laurentiusplein
  • 8956 Kemmel
  • België

Afbeeldingen