Triootje Westhoek: lange afstand wandeltraject 80 km

Met dit gloednieuwe wandeltraject verken je de zuidelijke Westhoek, waar vlakke stukken afgewisseld worden met pittige hoogtemeters!
Deze route is een samenwerking tussen Toerisme Ieper, Poperinge en Heuvelland.
Wil je het traject duurzaam stappen, kom dan met de trein tot aan het station van Poperinge of Ieper.
Je kan dadelijk starten, de route is volledig bewegwijzerd voor jullie comfort.
Kaart verkrijgbaar via de webshop van Heuvelland: https://shop.toerismeheuvelland.be/
Wie met de auto komt, kan gratis lang parkeren in elke gemeente, vlakbij de start van de route.
Dank zij de bewegwijzering, kan je in principe om het even waar aan het traject beginnen.

Uiteraard kan je op stap met je tentje, maar logiesuitbaters in elk van de drie gemeentes hebben zich geëngageerd om bagageservice aan te bieden. Zo kan je stappen zonder gewicht mee te sleuren en je enkel concentreren op het wandelen zelf. Zonder tentje met het comfort van bagageservice, kan dit traject ook in de winter worden gewandeld.

Wat zie je zoal onderweg? De (heropgebouwde) middeleeuwse grandeur van Ieper en het oorlogsverleden van Provinciaal Domein de Palingbeek waar ooit een poging gebeurde om de IJzer te verbinden met de Leie. Je dwarst Heuvelland helemaal waarbij je langs of over de Kemmelberg, Rodeberg en Sulferberg stapt. Vergeet niet in ons Bezoekerscentrum binnen te stappen vlak tegenover de kerk van Kemmel! Je krijgt van ons de enige echte 'Triootje Westhoek badge' die je met trots aan je rugzak of wandeljas kan bevestigen. Vanaf Kemmel is het enkel bos, groen, bos en vergezichten. Het klimt een beetje, inderdaad. Na een klim volgt altijd een afdaling... In Poperinge dwaal je langs de grens en tussen de hoppevelden. Je stapt door de gezellige stad om vervolgens naar de Dikkebusvijver te wandelen, een vijver die de stad Ieper eeuwen terug van water voorzag. Dan zie je de torens van Ieper opnieuw in de verte en ben je terug bij je beginpunt. Dit in het geval je in Ieper bent begonnen. Tachtig kilometer rust en schoonheid in ieder geval!

Je vindt op deze website de nodige informatie:
https://www.toerismeieper.be/triootje

Traject

Download hier het traject van het 80 km lange afstand wandeltraject.

Heuvelland

Slapen

Het is heerlijk slapen in Heuvelland. Deze logiesuitbaters zetten zich speciaal in voor lange afstandswandelaars en bieden bagageservice aan:


Handig voor onderweg

Honger en dorst onderweg? via onderstaande link vind je de cafés, broodjeszaken e.d. terug op of naast de route.
Maar let op: in Heuvelland (en zelfs rond Ieper en Poperinge) ben je echt wel op het platteland. Check de openingsuren dus vooraf zodat je geen verrassingen hebt en/of voorzie je op een lekkere zelf mee gebrachte picknick op een bankje 'with a view'.
https://www.toerismeieper.be/triootje_heuvelland_handig

Meer over wandelingen in Heuvelland

Nog meer info van wandelroutes in Heuvelland vind je hier: https://www.toerismeheuvelland.be/nl/doen?1548=1593

Afbeeldingen