Tijd om weer mens te zijn

Kom tot rust in de stilte van Heuvelland, geniet, ontspan en laat jezelf eens vertroetelen.
Ontspannen: het echte vakantiegevoel!

Even wegmijmeren?

Heuvelland reikt je alles aan om even uit de sleur van alledag te geraken. Laat dat bruisende, onstuimige, drukke en
enerverende bestaan even voor wat het is en plooi terug op de essentie: kom tot jezelf en mijmer weg bij de sacrale rust in
onze natuur- en bosgebieden of op ons platteland.

Pad van het Maankonijn

Via de QR-codes onderweg maak je interactief kennis met het landschap, een haiku en … met elkaar. Het Pad van het Maankonijn is een wandeling voor het hele gezin. Het vertrekt aan het OntmoetingsCentrum De Galoye en beschrijft een cirkelvormige route in en om Loker, over de Rodeberg, door het Hellegat, over de Baneberg tot in de Douvevallei. Vandaar keert het terug naar de kerk van Loker. De wandeling loopt via gewone wegen, zandwegen, wandel- en vlonderpaden. Je hoeft enkel de kaart te volgen. Voor rolstoelen en kinderwagens is er een korter alternatief, maar sommige hellingen blijven behoorlijk stijl.

Stiltepad

Eventjes zin om weg te zijn uit je dagelijks sleur, uit de waan van elke dag, uit die stroom van nooit stoppende mails en berichten? Pauze werkt! Zeker in het stille Heuvelland. Talrijk zijn de plekjes in en om Westouter waar de tijd stil komt te staan: een kabbelend beekje, een vijvertje in de zon, een picknickbank in open landschap, een voetwegje in een natuurgebied, … Plekken om tot rust te komen, rustig te mijmeren, stil te worden, niets te doen. Eventjes liggen in de hangmat, lekker relaxen in de ligzetel aan het vijvertje, of één van de 10 stiltegedichten lezen langs het pad … Het kan bij ons in Heuvelland, in alle rust en stilte.

Bestel de kaart van het stiltepad via onze webshop.

Belvédère Toren

We hebben het al even gehad over de grandioze vergezichten die ons Heuvelland herbergt. Bij klaarlichte dag reikt je horizon makkelijk tot aan Rijsel of Diksmuide. Dat zijn ravissante panorama’s en daar hebben we voor jou ook de meest idyllische plekken voor ingericht. Zo is de vernieuwde Belvedère toren; op het hoogste punt van de Kemmelberg, gratis te bezoeken! Helemaal boven staat een verrekijker en enkele infopanelen met cultuurhistorische duiding brengen de geschiedenis van de toren terug tot leven! Terwijl je de trappen neemt kan je je laten inspireren door de haiku's van de Berg-dichter.

Check hier de openingsuren van de Belvédère Toren.

Te Gek en Mindful wandelen

Via tien luisterverhalen dompelt Sien Eggers je onder in de wereld van mindful wandelen: van de omgeving genieten, tot rust komen, kalmte ervaren. Mindful wandelen verbetert je humeur en vermindert stress, depressieve buien en angst. Hugo Matthysen schreef de teksten, dus ook je lachspieren worden getraind.
De Belanctoroute met audioboodschappen neemt je bovendien mee naar de mooiste plekjes van Westouter.
Je kiest voor een afstand van 8 of 13 km. Deze wandeling blijft tot eind augustus 2022 beschikbaar.

Meer weten over deze wandeling: Te Gek en Mindfulwandeling

  • Tijd om weer mens te zijn
  • Sint-Laurentiusplein 1
  • 8956 Kemmel
  • België

  • Tijd om weer mens te zijn
  • Sint-Laurentiusplein 1
  • 8956 Kemmel
  • België

Afbeeldingen