Stiltelogies

Welkom bij onze stilteambassadeurs.

Zin om er eventjes tussenuit te zijn, op zoek naar luwte, weg van de drukte van iedere dag ? In Heuvelland kan dit. Verborgen in de plooien van ons landschap liggen heel wat plekjes die ons uitnodigen om er eventjes te verpozen: een zitbank met een adembenemend vergezicht, een hangmat langs ons stiltepad, een open plekje in het Hellegatbos, een slingerend paadje in natuurgebied het Eeuwenhout, een begraafplaats uit de ‘Groote Oorlog’ En de stilte die voel je ook in één van onze kerken of bij de vele kruisbeelden in het landschap.. Heuvelland, je wordt er vanzelf stil van…

Rust en landelijkheid, en hieraan gekoppeld stiltebeleving, behoren tot het DNA van onze gemeente. Toerisme Heuvelland wil die troef nu ook bewust uitspelen. Ze doet dit niet alleen. Een 8 tal logies engageren zich als onze stilteambassadeurs.

Deze logies trekken bewust de kaart van stiltebeleving. De uitbaters erkennen het belang van stilte en zijn bereid die op hun website en bij het onthaal uit te dragen. Ze bieden hun gasten de nodige tips en informatie aan: wat is er hier te doen en te beleven rond de stilte. De unieke stilterugzak – enkel te verkrijgen in deze logies- bevat een vijftiental voorwerpen om hun stiltebeleving te prikkelen en te versterken.

Je herkent deze logies aan onderstaand logo naast hun voordeur.

De stiltelogies in Heuvelland:

Filmpje stiltelogies De Nachtegaal, De Baneberg en de Zavelaar:

Filmpje stiltelogies 't Kalut, Douvevallei en In 't Stille Weg:


Ontdek ook de stiltekaart van Heuvelland.

Afbeeldingen