Nieuwe Vintage Heuvelland ambassadeurs

VINTAGE HEUVELLAND AMBASSADEUR

Is een project dat kadert in het Leaderprogramma ‘Wijnbouw in de Westhoek’ in een organisatie van Westtoer Toerisme Westhoek, de gemeente Heuvelland en Vintage Heuvelland vzw. Zeven lokale wijndomeinen en zeventien nieuwe restaurants-ambassadeurs uit het zuiden van de Westhoek geven dit project vorm.

Wijngoed Monteberg          www.monteberg.be

Wijnhoeve d’Hellekapelle    www.dhellekapelle.be

Entre-Deux-Monts             www.entre-deux-monts.be

Wijngoed Klein Rijselhoek   www.kleinrijselhoek.be

Wijndomein Ravenstein      www.wijndomein-ravenstein.be

Koudekot Wijnbouw           www.koudekot.be

Onder impuls van de provincie West-Vlaanderen is begin de jaren 90’ ingezet op de reconversie van klassieke landbouw naar meer groen in Heuvelland. Naast bebossing en recreatie past wijnbouw perfect in deze visie.

De Westhoek telt momenteel 60 ha aanplant. In 2018 kende het wijnbouwareaal een belangrijke uitbreiding. Jaarlijks worden er hier 200 000 flessen gebotteld. De recente, grote investeringen in de wijndomeinen (extra aanplant, vinificatieruimtes, ontvangstmogelijkheden) bewijzen dat de wijnbouwers geloven in de wijnbouw als economische activiteit. BOB Heuvellandse Wijn is een  beschermde oorsprongsbenaming  sinds 2005.

De Westhoek biedt een heel brede waaier van toeristische opportuniteiten aan. Het wijnbouwtoerisme is daar een heel specifiek voorbeeld van. Het oenotoerisme zit wereldwijd in de lift. Maar ook Heuvelland zet zich sinds 2018 steeds meer op de kaart van het oenotoerisme. We willen graag in het mooist gelegen stukje van Vlaanderen, 20 000 bezoekers op jaarbasis -gerelateerd aan wijnbouw- verwelkomen. Heuvelland kan dè topbestemming worden voor oenotoerisme in België.

Het bezoekerscentrum Het Heuvelland biedt nu een eerste inkijk. Veel bezoekers blijven ook tafelen en of overnachten in onze mooie regio. Een wijnstreek bezoeken heeft voor veel mensen een grote aantrekkingskracht

Met het project Vintage Heuvelland Ambassadeur starten we een unieke samenwerking met lokale restaurants op om de klanten te laten kennis maken met een echt streekproduct. Restauranthouders die echt fan zijn van de wijnen uit de Westhoek engageren zich om onze wijnen voor te stellen. Op de wijnkaart en in de zaak merk je onmiddellijk dat men hier graag de wijnen van onze mooie streek aanbeveelt – ook per glas.

Het toerisme, het culinaire verhaal en de wijn van eigen streek zijn complementair en dat wordt hier ondersteund door alle toeristische actoren.

In 2019 werden negen gedreven restauranthouders uit Heuvelland Vintage Heuvelland Ambassadeur.

In oktober 2020 komen er zeventien nieuwe restaurants-ambassadeurs uit het zuiden van de Westhoek bij.

De Steenen Haene

Ieper

www.desteenenhaene.be

In De Rustplaats

Ieper

www.inderustplaats.be

Ariane

Ieper

www.ariane.be

Terminus

Watou

www.restaurantterminus.be

Pacific Eiland

Ieper

www.pacificeiland.be

Resto Merlijn

Beselare

www.restomerlijn.be

't Blauwers Huys

Poperinge

www.tblauwershuys.be

Koklikoo

Zonnebeke

www.koklikoo.com

In De Nachtegaal

Westouter

www.indenachtegaal.com

De Fonderie

Ieper

www.defonderie.be

Oud Stadhuis

Geluwe

www.oudstadhuis.be

De Waterkant

Wervik

www.dewaterkantwervik.com

Notarishuys

Diksmuide

www.notarishuys.be

Père et Mère

Diksmuide

www.pere-et-mere.be

Pegasus

Poperinge

www.pegasusrestaurant.be

Olijfboom

Veurne

www.olijfboom.be

Goeste

Poperinge

www.lheritage.be

De Vintage Heuvelland Ambassadeurs worden extra in de kijker gezet op de websites en in de media campagnes van Vintage Heuvelland, Toerisme Heuvelland en Toerisme Westhoek.  

De 20 wijnbouwers uit de Westhoek, die samen Vintage Heuvelland vzw vormen, vinden het belangrijk dat het grote publiek met hun vakmanschap en producten kennis kan maken. Jaarlijks organiseren we het Wijn- en Eetfestijn, het 1e WE van juni.Op dit wijnfeest kan de bezoeker het ruime aanbod van onze streekwijnen proeven; van fris mousserend over pittig wit tot elegant rood.

Voor meer info, contacteer José Lemahieu jose.lemahieu@telenet.be

+ 32 478 42 91 91

Toerisme Heuvelland     

 

Toerisme Westhoek 
www.toerismewesthoek.be     

Vintage Heuvelland vzw
www.vintageheuvelland.be

 

Afbeeldingen