Landschap en oorlog. Het Heuvelland 1914-1918.

De tentoonstelling is terug open voor bezoek!

Coronarichtlijnen voor een veilig bezoek aan de expo:

  • Mondmasker verplicht in het bezoekerscentrum
  • Handen ontsmetten in de inkom verplicht
  • Volg de aangeduide rode pijlen op de grond voor je bezoek aan de expo een volg het éénrichtingsverkeer door het gebouw. 

Deze permanente tentoonstelling verklaart op een begrijpelijke manier de invloed van de heuvels op het verloop van WO1. Ook de sporen die je tot op vandaag in het landschap terugvindt, komen uitgebreid aan bod. De bezoeker moet zich dus niet verwachten aan een expo vol netjes geëtaleerde uniformen, maar aan een grote verzameling relicten van het slagveld die tonen hoe bitter de strijd wel geweest is, boven én onder de grond. Tal van objecten en resten van constructiebouw die zelf vertellen hoe ze 100 jaar geleden in de bodem terechtgekomen zijn, maar ook hoe ze jaren later ontdekt werden, zowel door particulieren als tijdens archeologisch onderzoek. De tentoonstelling sluit aan bij een meer algemene expo over archeologie en Wereldoorlog I.

De tentoonstelling is kindvriendelijk uitgewerkt. De kinderen kunnen de tegenstander in de gaten houden vanaf een hoge uitkijkpost, ze kunnen onder de grond kruipen om via diepe tunnels de vijandige loopgraven te bereiken, ze leren hoe ze zichzelf onzichtbaar kunnen maken in het landschap en ze ontdekken hoe de oorlog Heuvelland veranderd heeft en welke sporen ze zowat 100 jaar later nog steeds kunnen terugvinden …

Prijzen

Prijs Gratis

Afbeeldingen