Landart Les Ancètres

Het land art-project is gestart! 

De Kemmelberg is altijd een berg vol verhalen geweest. Vroeger, nu en zeker ook in de toekomst. Als ‘berg’ in het vlakke landschap was het een toevluchtsoord voor de jager verzamelaar, de eerste boer, de kelt… Hoog op de top was het veilig wonen. Met het land art project ‘ the Ancestors- Les Ancètres’ – op de flank van de berg- willen we dit verleden terug eventjes tastbaar maken. Land art kunstenaar Jean-Louis Muller bouwde er samen met 22 Vives Hogeschool studenten een zevental metershoge vuurstenen werktuigen, menhirs en aspinnen. Van Jean -Louis leerden ze de techniek van het dynamisch vlechten met wilgentenen, eigen aan land art. Een mooi voorbeeld van wat verstaan wordt onder ‘ la mémoire du geste’ : al doende geeft men kennis en inzichten door.. .

De sculpturen zijn vrij te bezoeken tot oktober 2023.
Ze staan in de weide gelegen naast restaurant De Hollemeersch, Lettingstraat 58
.

Tip: Je passeert de landart installatie als je het Kemmelbergwandelpad volgt; ook als je wat verder stapt na de Bergkabouters te ontmoeten; de Kemmelberggames speelt; en vanop een dichtbij terras met zicht op Frankrijk.

 

Lees meer over het land-art project in het artikel van Het Laatste Nieuws.

Het project maakt deel uit van het Europese Interregprogramma Cupido dat ondernemerschap op het vlak van landschap, erfgoed en cultuur aanmoedigt.
Het is een samenwerking tussen de gemeente en de provincie West-Vlaanderen.

  

Afbeeldingen