Homeland of Cycling

Met het project Home Land of Cycling zet Toerisme Vlaanderen in op de actieve fietsbeleving. De Vlaamse overheidsdienst klopte zo aan bij de gemeente Heuvelland waar in het OC de Gaper een onthaalpunt voor fietsers werd ingericht. Zo werden er nieuwe douches geplaatst. Home Land of Cycling werd ingefietst op vrijdag 13 september.

Het onthaalpunt wordt gekoppeld aan de fietsroute Gent-Wevelgem en aan de Hellingenroute. Groepen kunnen voortaan starten aan de Kemmelse Gaper voor een ontdekking van de vele bergen die Heuvelland rijk zijn. Achteraf is er de mogelijkheid om te douchen en om de fiets in een veilige fietsbox te stallen.

Toerisme Heuvelland schrijft ook een arrangement uit waarbij een lokale fietsgids de groep fietsers mee op sleeptouw neemt en langsfietst bij een wijnboer voor een verfrissend glas wijn met broodjes.

Voor individuele fietsers is er met de start van de Heilige Week van Heuvelland, dit is de week voor de doortocht van de AG Driedaagse Brugge-De Panne en de klassieker Gent-Wevelgem, een begeleide fietstocht over 100 km met eveneens een stop aan een wijngoed en een broodjesmaaltijd. Afspraak op zaterdag 21 maart om 9u aan OC De Gaper.

In Heuvelland promoot de gemeente de heuvels als ideaal trainingsgebied voor een tocht door het Europees hooggebergte. De heuvels worden door de inwoners - koppig als ze zijn - bergen genoemd. De Heuvelland Hellingenroute bestaat uit 2 routes met verschillende afstanden over onze hellingen, namelijk 63km en 116km. De routes zijn allemaal vrij te downloaden via de downloadlinks.

Meer info op www.hellingenroute.be

Afbeeldingen