Het muzikale dorp

Van bijzondere ontdekkingen over klinkende namen uit eigen land tot internationale toppers… er zit muziek in Heuvelland!
Fuiven: samen uit de bol gaan!

Festival Dranouter

The Kooks, Patti Smith, Tom Odell, Triggerfinger, Waterboys, Bart Peeters, dEUS, Nick Cave, Van Morrison, Vaya Con Dios, Nathaniel Rateliff, Oscar & The Wolf, Angèle… Ze stonden allemaal al op de affiche van Festival Dranouter!
Hoewel Festival Dranouter een van de oudste festivals is van het land, blijft het populair dankzij het gevarieerde programma. Op de affiche van dit duurzame & kindvriendelijke festival vind je niet alleen folk en roots, maar ook pop, rock, verrassende randanimatie, DJ’s, straattheater, fanfares…
Festival Dranouter brengt een fijne selectie van internationale en Belgische acts, afgewerkt met onbekende parels. Dankzij deze succesvolle mix zakken er tijdens het eerste weekend van augustus tienduizenden muziekliefhebbers af naar Dranouter voor hét gezelligste festival van België!
Info en line-up: www.festivaldranouter.be

De Klankmakerij

De Klankmakerij is een gloednieuwe, indoor attractie waar spelletjesfanaten en muziekliefhebbers aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan. Wie alle etappes van de Klankmakerij heeft doorlopen, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei weetjes op. Over (folk)muziek, artiesten, festivals, instrumenten & meer. Benieuwd wie aan het eind van het parcours het meeste punten heeft gesprokkeld… Kortom: zeker een (dag)uitstap waard!
www.deklankmakerij.be

Groepsuitstappen

De Klankmakerij bevindt zich in het bruisende bezoekerscentrum Dranouter Centrum, in hetzelfde gebouw als Eetcafé ’t Folk en Muziekcentrum Dranouter.
Er valt heel wat te beleven voor groepen!
De medewerkers van De Klankmakerij stellen graag een (halve) dagprogramma samen op jouw maat. Bosklas, personeelsuitstap, pedagogische studiedag, familiedag… Hun team staat voor je klaar. Zelfs voor een uitgebreid arrangement, al dan niet met workshop(s), maaltijd in Eetcafé ’t Folk en/of moment in de concertzaal van Muziekcentrum Dranouter.
Neem je groep mee op muzikale trip naar Afrika, trek erop uit in de rustgevende bossen van Heuvelland, smeer je keelbanden met een zangstonde of gooi de beentjes los! Contacteer de Klankmakerij met het gewenste aantal personen, jouw voorkeursdatum en zij doen de rest…
www.deklankmakerij.be

Eetcafé 't Folk

Zin in een stevige maaltijd met streekproducten, een gourmet burger, of benieuwd naar een gerechtje uit de wereldkeuken? Zak voor een gezellig moment af naar Eetcafé ’t Folk, met zicht op de festivalweide van Festival Dranouter én de bekende Kemmelberg. Zalig genieten... Ontdek elke maand onze nieuwe, vegan suggestie. Of beslis zelf wat je op de steengrill klaarmaakt.
TIP:
combineer je maaltijd in Eetcafé t Folk met een bezoekje aan De Klankmakerij, een fotozoektocht, een match boerengolf of een andere activiteit uit ons aanbod.

Info & menu: www.eetcafe.muziekcentrumdranouter.be

Afbeeldingen