Hellingenroute zondag 14 augustus

De Hellingenroute zijn eigenlijk twee routes die het hele jaar door bewegwijzerd zijn, maar op zondag 14 augustus ook als evenement worden gereden. Beide routes bewijzen dat het Heuvelland haar naam niet gestolen heeft, want de route schotelt de fietsliefhebber liefst 21 hellingen voor in het parcours van 58 km, en zelfs 40 hellingen bij de 115 km.

Vertrekken en aankomen gebeurt aan ontmoetingscenter de Gaper (Reningelststraat, 35 – Kemmel), gelegen in de schaduw van de Kemmelberg die je als laatste helling opwacht. Onderweg worden twee bevoorradingen aangeboden om bij te verpozen, pechvogels kunnen rekenen op bijstand en achteraf valt na te kaarten over de hellingen bij een gratis aangeboden verfrissing.

De organisatie benadrukt de hoofdregel nog eens: zoals dat bij toertochten gaat, is de Heuvellandroute geen wedstrijd maar een gezellige group ride.

Inschrijven
Inschrijven die je het voordeligst vooraf op de website. Ter plekke inschrijven op zondag 14 augustus lukt ook nog voor, voor 10 euro tegenover 8 vooraf. Vertrekken kan vanaf 7u30 tot 10 uur.

Lees het volledige artikel van Grinta hier.

Afbeeldingen