Foto-Expo Dranouter

28 juni 2024 - 08 september 2024

50 edities van Festival Dranouter: da’s 5 epische decennia van muziek, festivalgekte en véél foto’s.

Speciaal voor dit gouden jubileumfeestje laat Festival Dranouter deze zomer haar fotoarchief op je los, in een originele tentoonstelling doorheen het muzikaalste dorp van Vlaanderen. Jij bent de special guest die doorheen deze wandelexpo de wilde hoogtepunten en de zotte transformatie van dit legendarische festival ontdekt. De rock ‘n roll fotomontages die je onderweg tegenkomt zinderen harder na dan een set van ZAZ of Bart Peeters.

De 'Foto-Expo Dranouter' vindt plaats van vrijdag 28/06/2024 t.e.m. zondag 8/09/2024 doorheen het dorp Dranouter. 

Voor je met je familie of vrienden begint aan dit fotoparcours, moeten we eerst checken welk type festivalganger jij bent. Ben je eerder fan van Dranouter Classics? Of toch van party, beats & roots? Of ben je een folk & trad-lover? Of ben je nog nooit naar het festival gekomen en wil je je laten verrassen? Afhankelijk van de uitkomst kan je een persoonlijke Festival Dranouter Belevingsbox aankopen. Met daarin: de uitgestippelde route, weetjes en op maat geselecteerde Festival Dranouter-gadgets op de ervaring helemaal af te maken.

Je persoonlijke Festival Dranouter Belevingsbox kan je doorlopend aankopen in de Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter. Deze locatie is de start van 'Foto-Expo Dranouter'.

Combineer 'Foto-Expo Dranouter' met andere toeristische tips in het gebouw van Dranoeter vzw & Muziekcentrum Dranouter, recht tegenover de festivalweide. Wat dacht je van een bezoek aan het muzikale indoorspelletjesparcours De Klankmakerij, een maaltijd met streekeigen lekkers in Eetcafé 't Folk, een drankje op op het panoramisch dakterras, een live concert in Muziekcentrum Dranouter,  of een overnachting in Vakantieverblijf De Backstage?

Oproep: deel jouw festivalherinneringen- en foto's & maak kans op een festivalticket

En er is meer... Festival Dranouter en CO7,  het samenwerkingsverband voor cultuur en erfgoed in de Zuidelijke Westhoek, slaan de handen in elkaar om in het collectieve geheugen te duiken! Hebben jij, jouw vriendenkring of vereniging een speciale herinnering, anekdote of traditie gekoppeld aan het festival? Laat het ons weten & wie weet schitter jij binnenkort in deze openlucht expo... Bovendien maak je kans op een gratis festivalticket!

"Met de 50ste editie van Festival Dranouter in zicht, was 2024 een ideaal jaar om ons fotoarchief verder op punt te zetten", aldus Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw. "Magnifiek om daar eens door te bladeren. Zowel de rauwe zwart-wit beelden van de eerste jaren als recente golden hour dronebeelden spreken tot de verbeelding. De geëngageerde vrijwilligers zijn een constante doorheen het fotoarchief, net als de losse sfeer die rond het festival hangt en de kwalitatieve bands die hier al de revue zijn gepasseerd. Kortom: het zou zonde zijn om deze waaier aan beelden niet los te laten op de wereld. En zoals alles dat Festival Dranouter, wordt het een expo waarbij beleving met vrienden of het gezin centraal staat."

Festivalterrein Dranouter
  • Dikkebusstraat 234
  • 8950 Heuvelland
  • België

Festivalterrein Dranouter
  • Dikkebusstraat 234
  • 8950 Heuvelland
  • België

Afbeeldingen