Download voor je wandeling in Heuvelland de Erfgoedapp! Hiermee ontdek je alle erfgoedroutes in Heuvelland. Tijdens je wandeling krijg je via meldingen op je smartphone unieke informatie bij kunstwerken, objecten en locaties. Zo kom je op bijzondere plaatsen en verzamel je interessante verhalen!

De Erfgoedapp is gratis te downloaden in de app store (Apple) of Google Play (Android).

  • De Kemmelberg Uitgepakt (vanuit Kemmel)

    De berg trekt, vroeger en nu, mensen aan. Als hoogte bood het bescherming aan de eerste inwoners van de streek. Molens konden er hun werk doen. Tijdens WO I was het een onneembaar fort. Vandaag vormt de berg een sportieve uitdaging voor heel wat fietsers. Op de flanken groeien er wijngaarden. De unieke vergezichten zijn een streling voor het oog. In het bos wonen heel wat dieren.

  • De Kemmelberg Uitgepakt (vanuit Dranouter)

    Dranouter is gekend voor zijn jaarlijks muziekfestival. Het dorp kende ook een woelig verleden: geuzen en soldaten passeerden er voorbij. Via de Monteberg wandelen we richting Kemmelberg. Ontdek de vele verhalen die kleven aan de berg: van wijnbouwers, soldaten en coureurs tot eerste inwoners en molenaars.

  • Westouter Uitgepakt 

    Heel wat mensen kennen Westouter van hun jeugdjaren. Ooit zijn ze er eens op kamp geweest. Tijd om dit gezellige dorp terug te ontdekken: zijn natuurgebieden, het Hellegatbos, de Kosmos, de zetellift, wijndomeinen, unieke vergezichten. Misschien kom je wel één van onze hangmatten langs het Stiltepad tegen.

Afbeeldingen