Dagen Wandelgenot

426 ha natuur en bos

Heb je even genoeg van het grijs en de drukte? Wordt het je allemaal wat veel en voel je de nood om in een groene oase
tot rust te komen? Trek je wandelschoenen aan en ontdek onze natuur en onze bossen! In Heuvelland zijn de ‘komtotrustplekken’ goed voor dik 426 ha groen: Natuurpunt heeft 80 ha, de provincie West-Vlaanderen 171 ha, het Agentschap voor Natuur en Bos 175 ha. Provinciedomein De Kemmelberg is wellicht een van de bekendste natuurgebieden. Elk seizoen zorgt onze open ruimte voor een fraai kleurenpalet. Geniet van de veranderende taferelen, wandel verwonderd door het decor, luister naar de vogels om je heen, kijk door de ogen van het bos en spot een wegspringend konijn of misschien wel een ree! Verdiep je in het bos en geniet van het cocoongehalte van de hoge bomen om je heen. Wil je liever de wijde wereld zien? We hebben heel wat heuvels in de aanbieding met prachtige panorama’s! Neem de tijd om onderweg even stil te staan. Rust en geniet op een bankje!

Nieuw!

Walk & Talk tussen de wijnvelden _  5,8 km

Wil je alles te weten komen over het wijndomein Entre-Deux- Monts? Volg dan de Walk & Talk- wandelroute van wijnveld naar wijnveld, van infobord naar infobord. Het parcours bestaat uit twee lussen en je wandelt langs verschillende horecazaken waar je Heuvellandse wijn kan proeven.

Download hier het kaartje van de Walk & Talk route.

Wandelen met de gratis Erfgoedapp

Download voor je wandeling in Heuvelland de Erfgoedapp!
Hiermee ontdek je alle erfgoedroutes in Heuvelland. Tijdens je wandeling krijg je via meldingen op je smartphone unieke informatie bij kunstwerken, objecten en locaties. Zo kom je op bijzondere plaatsen en verzamel je interessante verhalen! 
Je kan de app 'Erfgoed' downloaden in de app store of google play.

't Meisje van 't Kasteel

't Meisje van 't kasteel, oftewel Marguerite Yourcenar, bracht haar kindertijd door op de Zwarteberg. Het landschap en de natuur van de Westhoek maakten veel indruk op de schrijfster. Haar werk en leven bleven doorspekt met verwijzingen naar die mooie Westhoek. Keer terug in de tijd en leer de jonge Marguerite kennen, dartel rennend door de boomgaard en bossen aan de schreve.

De wandelbrochure 't Meisje van 't Kasteel' uit de reeks 'Verhalen voor Onderweg' is voor 4 euro te koop in het bezoekerscentrum. De 7 km lange wandeling vertrekt aan de ingang van het Parc Marguerite Yourcenar op de Zwarteberg. Enkele pittige passages doorheen het bos brengen je langsheen het natuurdomein de Broekelzen. Geniet in de lente onderweg van prachtige blauwe zeeeën van hyacinten. 

Ontdek hier alle wandelroutes in Heuvelland.

  • Dagen wandelgenot
  • 8950 Heuvelland
  • België

  • Dagen wandelgenot
  • 8950 Heuvelland
  • België

Afbeeldingen