Het jaar van de Berg-Dichter

Het Heuvelland inspireert! samen met dichter Geert De Kockere die je dit laat zien, lezen en horen. Aan de hand van haiku’s. Dat zijn korte gedichten die je als een teletijdsmachine van de poëzie snel ergens naartoe flitsen. Krabbel er overeind en kijk rond. Kijk mee met de dichter naar wat hem zo trof, kijk samen met hem eens anders naar de doodgewone dingen om je heen en kom tot rust met slechts een handvol woorden.
Ontdek het aanbod met de Berg-Dichter in Heuvelland.

Permanent aanbod

Toren Belvédère

Op de Toren Belvédère kan je in de verte turen. Je vindt er heel wat leuke haiku's van de Berg Dichter terwijl je de trappen neemt. Laat je inspireren! Op een blanco postkaart, uit het rekje aan de ingang, kan je een schets maken. Of misschien waag je je aan je eerste haiku? Klimmen maar!

Kemmelbergweg 34, 8956 Kemmel

Check hier de openingtijden van de uitkijktoren.

Zetellift Cordoba

Aan elke zetel op de lift hangt een sticker met een QR-code. De code geeft je op magische wijze alle haiku's die de Berg Dichter in de loop van dit jaar schrijft over het Heuvelland. Willekeurig. Zin om er ook één te maken? Laat je op deze plek inspireren. 

Stiltepad Westouter

Het Heuvelland inspireerde onze Berg Dichter tot een reeks haiku's die te lezen zijn langs het Stiltepad in Westouter. Ze staan gegraveerd in banken, ligstoelen en hangmatten. Laat de stilte je overvallen en kijk mee met de dichter naar wat hem langs het pad zo trof.

Stiltepad te koop à €2  bij Bezoekerscentrum Het Heuvelland.

Festival van het Maankonijn

Van 17 tot 21 september 2021 heeft in Heuvelland het eerste Festival van het Maankonijn plaats, een gebeuren dat in de aanloop naar de meest volle maan van het jaar focust op natuur en haiku, op rust en stilte, op woord en beeld, op muziek en stem, op lichaam en geest, op licht en duisternis. Er zijn tal van kleinschalige activiteiten, gaande van voorstellingen en lezingen over workshops en expo’s tot wandelingen en andere belevenissen in de duisternis met als hoogtepunt het Maankijken op 21 september. Zowel voor jong als voor oud, zowel experimenteel als meer klassiek, zowel buiten als binnen, zowel op pleinen als in kerken. En steeds in het prachtige landschap van het Heuvelland.

Het volledige programma: www.festivalvanhetmaankonijn.be.

Volg de Berg-Dichter en zijn haiku's op zijn website of facebook:

https://berg-dichter.weebly.com/

https://www.facebook.com/bergdichter/