Het jaar van de Berg-Dichter

Het Heuvelland inspireert! Een jaar lang wil dichter Geert De Kockere dat laten zien, lezen en horen. Aan de hand van haiku’s. Dat zijn korte gedichten die je als een teletijdsmachine van de poëzie snel ergens naartoe flitsen. Krabbel er overeind en kijk rond. Kijk mee met de dichter naar wat hem zo trof, kijk samen met hem eens anders naar de doodgewone dingen om je heen en kom tot rust met slechts een handvol woorden.
Een jaar lang trekt de Berg-Dichter regelmatig rond in het Heuvelland.

Permanent aanbod

Toren Belvédère

Op de Toren Belvédère kan je in de verte turen. Je vindt er heel wat leuke haiku's van de Berg Dichter terwijl je de trappen neemt. Laat je inspireren! Op een blanco postkaart, uit het rekje aan de ingang, kan je een schets maken. Of misschien waag je je aan je eerste haiku? Klimmen maar!

Kemmelbergweg 34, 8956 Kemmel
Gratis toegang, van 9u tot 18u. De ingevulde postkaart kan je afgeven bij Bezoekerscentrum 'Het Heuvelland. Wij sturen die in september naar de geadresseerde op.

Zetellift Cordoba

Aan elke zetel op de lift hangt een sticker met een QR-code. De code geeft je op magische wijze alle haiku's die de Berg Dichter in de loop van dit jaar schrijft over het Heuvelland. Willekeurig. Zin om er ook één te maken? Laat je op deze plek inspireren. 
Schrijf je eigen gedicht op een blanco postkaart, ter plekke te verkrijgen. Geef je kaart aan de uitbater of breng ze binnen in Bezoekerscentrum 'Het Heuvelland'. Wij sturen die in september naar de geadresseerde op.

Stiltepad Westouter

Het Heuvelland inspireerde onze Berg Dichter tot een reeks haiku's die te lezen zijn langs het Stiltepad in Westouter. Ze staan gegraveerd in banken, ligstoelen en hangmatten. Laat de stilte je overvallen en kijk mee met de dichter naar wat hem langs het pad zo trof.

Stiltepad te koop à €2  bij Bezoekerscentrum Het Heuvelland.

Activiteitenkalender Berg Dichter

Berg Dichter Geert De Kockere is actief tijdens verschillende evenementen. Download hier de activiteitenkalender en ontdek waar je hem kan ontmoeten, live of via zijn werk.

Volg de Berg-Dichter en zijn haiku's op zijn website of facebook:

https://berg-dichter.weebly.com/

https://www.facebook.com/bergdichter/

 

Afbeeldingen