Beleef de Kemmelberg

10 oktober 2021

De ondergrond van de Kemmelberg heeft veel geheimen. Behalve tijdens de Archeologiedagen op zondag 10 oktober. Duik terug in de tijd en kom langs in het dorp van de Kelten en neem deel aan workshops pottenbakken of maak zelf je eigen prehistorisch voorwerp of schilderij. Ontdek de geschiedenis van de berg in de pop-uptentoonstelling of via een wandeling op eigen houtje over de Kemmelberg. Sportievelingen kunnen zich zelf in de prehistorie of IJzertijd wanen door deel te nemen aan de Kemmelberggames. Een dag om nooit te vergeten!

Zondag 10 oktober van 13:30 tot 17:30
Startplaats van alle activiteiten: Provinciaal Domein de Kemmelberg, naast restaurant De Hollemeersch, Lettingstraat 58, 8950 Kemmel

Activiteiten:

Keltisch kampement door Deuoxtonion met demonstraties
Pop-uptentoonstelling met vondsten uit de prehistorie en de IJzertijd, opgegraven op de Kemmelberg
Demonstraties pottenbakken Kemmelwaar 2.0
Schilder zelf je prehistorische schildering met oker.

Workshop silexbewerking vanaf 8 jaar

Workshop pottenbakken vanaf 6 jaar

Kemmelberggames vanaf 8 jaar : schrijf je in met je gezin en ervaar zelf hoe het was te leven als jager-verzamelaar. Je speelt 5 games langs een aangeduid parcours op een kaartje. 
5 euro/ gezin

Kemmelberggames vanaf 16 jaar (inschrijvingslink; max. 15 ploegen van 4 personen)
Neem deel met je ploeg van 4 personen en behaal eeuwige roem door de eerste wisselbeker van de Kemmelberggames te winnen. Je legt in ploeg zo wel mogelijk een parcours af van ca. 4km en voert onderweg 9 opdrachten uit met een link naar de prehistorie en de Kemmelberg.
10 euro/ploeg en maximum 15 ploegen

Beleef de Kemmelberg is een samenwerking tussen gemeentebestuur Heuvelland, Provincie West-Vlaanderen, Regionaal Landschap Westhoek, CO7 en de GezinsbondParking commandobunker

Parking commandobunker

Afbeeldingen