Anders kijken met de Bergdichter

21 september 2019 | 14u00

Poëtische wandeling met de Bergdichter van 2u langs het stiltepad in combinatie met wijndegustatie. Fantastische vergezichten, gecombineerd met poëtische inzichten en een snuifje anekdotische historiek.

Anders kijken met de Bergdichter is een wandeling vol mooie natuur, vergezichten en poëzie. Dichter Geert De Kockere neemt je mee langs een groot deel van het Stiltepad om en rond Westouter. Van berg naar berg, langs veldwegen en bospaden, door valleien en weiden. Hij geeft je daarbij aan de hand van zijn haiku's die hij ter plaatse schreef een andere kijk op die weelde en alle kleine wonderen onderweg, waarna je op een nieuwe manier de dingen beleeft. Tussendoor ontsluiert hij ook een aantal geheimen van de haiku, het kleine gedicht. Hij vertelt je hoe haiku opruimen in je hoofd is, hoe haiku een teletijdmachine is om je in een flits te verplaatsen en hoe haiku je eigen, kleine stille ruimte wordt. En hij prikkelt je om het nadien misschien zelf eens te proberen. Tussendoor en afhankelijk van wat er langs zijn pad komt, laat hij je ook het wonder van plant en dier zien en vertelt hij een paar sappige, plaatselijke anekdotes, zoals die van Kotje Piepers en Marie Beuterbille. Kortom: fantastische vergezichten, gecombineerd met poëtische inzichten en een snuifje anekdotische historiek.

Na de poëtische wandeling volgt er nog een even poëtische wijnproeverij op het unieke Wijngoed Vidaigne. Eigenaar Herman Schotte neemt je mee in zijn idyllische wijngaard tussen de heuvels en vertelt je hoe wijn, net als een goed gedicht, vaak met heel veel wroeten en vooral veel geduld tot stand komt. Een unieke belevenis!

Goede wandelschoenen vereist.
Wandeling van 2 u met wijndegustatie
Start om 14u bij Wijngoed Vidaigne (Soldatenstraat 1, Westouter)
Max. 30 deelnemers
Deelnameprijs: €15 pp
Reservatie vooraf noodzakelijk via toerisme@heuvelland.be

Anders kijken met de Bergdichter

Prijzen

Prijs € 15,00

Anders kijken met de Bergdichter

Afbeeldingen