Herfsttips uit het Heuvelland

 • Speurtocht ‘Dader gezocht in het Hellegatbos’ Westouter
  De boswachter vond een dood jong van een ransuil. Hij gaat op zoek naar de dader maar vindt hem niet. Is hij gestorven van de honger? Helpen jullie het antwoord te zoeken? Met verrassende mysteries, plezante doe-opdrachten en leuke weetjes.

  Start: Parking Kosmos, Rodebergstraat 53, Westouter
  Speurtocht voor kids van 4 tot 12 jaar
  Verkrijgbaar aan €1 bij Toerisme Heuvelland of te bestellen via de webshop.

 • Kastanjes zoeken in de bossen
  Niets leuker in de herfst dan samen kastanjes rapen. Dat kan in Heuvelland o.a op de Kemmelberg of op de Rodeberg in het Hellegatbos.

 • Hindernissenparcours Nieuwkerke
  Wandelen met kinderen saai? Nee hoor. Het hindernissenparcours van Nieuwkerke brengt je langs een oude tramroute die verrijkt is met kleine hindernissen. Over een afstand van 2,3 kilometer kunnen de kinderen zich uitleven op zeven plaatsen. Een klimmuur, stappalen, een hindernis met olifantenpoten: ze wachten allemaal om getrotseerd te worden.

 • Kinderbrouwerij Reningelst
  In deze oude dorpsbrouwerij in Reningelst kan je volksspelen, bordspelletjes en gezelschapsspelletjes spelen binnen of op de koer. Proef in de Kinderbrouwerij van de biologische huisbieren, tuinsappen en lekkere hoeveproducten voor jong en oud.

 • Bezoekerscentrum ‘Het Heuvelland’
  Iets minder mooi weer vandaag? Geen nood, in het bezoekerscentrum ‘Het Heuvelland’ kan je leuke ideeën opdoen voor activiteiten in Heuvelland of breng een bezoek aan de tentoonstellingen in het gebouw: ‘Landschap en Oorlog: Het Heuvelland 1914-1918’ of ‘Archeologie van de Mijnenslag’
  In de exporuimte in de kerk (tegenover het gebouw) kom je, in de expo 'Iers Bloed en Vlaamse modder' alles te weten over het Ierse verhaal van WO I.

Afbeeldingen